Pokroić pomidory na 3 części nie do końca , tak aby powstały kieszenie.Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (1-2 łyżki stołowe). Podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodać mięso i odczekać aż się usmaży(często mieszając). Dodać koncentrat - jeśli będzie zbyt suche podlać wodą. Doprawić. Jeśli farsz jest zbyt kwaśny można go lekko posłodzić. Pomiędzy plastry pomidora, włożyć mięso.Poukładaj pomidory na natłuszczonym półmisku,włożyć paprykę na szczycie.Umieścić w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.Piec w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut (w zależności od wielkości i grubości ścianek pomidorów).
Sekretem doskonałych skrzydełek jest panierka - niezwykle chrupiąca i odpowiednio gruba. Przepis jest banalnie prosty a radość dla podniebienia po prostu nie do opisania! :)
Należy wykonywać ściśle wg podanej kolejności:
1.Drożdże rozkruszyć na dnie miski.
2. Cukier rozsypać na drożdże.
3. Szczypta soli na to.
4. Polać ciepłym mlekiem.
5. Następnie polać to olejem.
6. Rozsypać cukier waniliowy
7. Roztrzepać jajka i polać.
8. Wszystko to zasypać maka.
Całość przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na co najmniej 1,5 godziny.
W miedzy czasie zrobić kruszonkę - utrzeć margarynę z cukrem,dodać make i ręką wyrobić kruszonkę.
Po odpowiednim czasie składniki na ciasto drożdżowe przemieszać. Wylać na blachę, można pokroić jakieś owoce np. jabłka, śliwki, rabarbar, agrest...i wrzucić na ciasto, posypać kruszonka.
Piec ok.45 min. w 200 stopniach.
Smacznego!