Środa, 2020-01-29, 11:32 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Kluski, placki, pierogi, pyzy

W kategorii wpisów: 1
Pokazano wpisów: 1-1

Sortowanie według: Daty · Nazwy · Ratingu · Komentarze · Pobrania · Odsłony

 

 
 
 

KOPYTKA

 

 

 

Składniki:

- 1 kg ziemniaków (ugotowanych)

- pół szklanki mąki

- 2 jajka

- sól, pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mięsa. Dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz i zagniatamy ciasto. Najlepiej, żeby ziemniaki były zimne, z lodówki, wtedy łatwiej zagnieść. Ciasto jest gotowe, gdy dość łatwo odchodzi od ręki. Formujemy wałeczki o średnicy mniej więcej 3 cm. Z tej ilości ziemniaków powinno ich wyjść 4-5. Kroimy pod skosem na kopytka długości ok. 5-6 cm. Wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy ok. 3 minuty od wypłynięcia. Można podawać z sosami lub okrasą.

 

 
 
Kluski, placki, pierogi, pyzy | Wyświetleń: 404 | Pobrań: 0 | Dodał: fiolka | Data: 2015-10-31 | Komentarze (0)

| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2020