Środa, 2024-12-18, 5:09 AM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Przetwory i marynaty

Pasteryzowanie...
2014-07-19, 4:46 PM
 
                    Pasteryzowanie...

 

Pasteryzowanie wiśni do ciasta

 

Zasypujemy cukrem "na oko" trzymam 24 godz.

Jak puszczą sok odsączyć (nie wygniatać)i same
wiśnie do słoika jeszcze na oko trochę cukru
.
Pasteryzować w gorącej wodzie 5 minut od zagotowania.

Wyjąć i dokręcić.

Słoiki odwrócić  i czekać aż wystygną.

Są pyszne nie ugotowane stosować do ciast.

 

 

 
 

 

  
Kategoria: Przetwory i marynaty | Dodał: fiolka | Tagi: pasteryzowanie wypestkowanych wiśni
Wyświetleń: 935 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024