Piątek, 2024-03-29, 4:03 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Ryby i owoce morza

Ryba w zalewie octowej
2014-08-01, 0:17 AM
 Ryba w zalewie octowej

 


Składniki:


1 kg filetów z ryby

( np. morszczuk, płotki, leszcz,karasie i inne ryby...)
olej do smażenia
1/2 szkl. mąki
sól (przyprawa do ryb jak ktoś lubi)
Rybę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor.

 

Ułożyć w szklanym naczyniu i zalać ciepłą zalewą:
2 szkl. wody
3/4 szkl. octu
3 listki laurowe
1 łyżeczka ziela angielskiego
1 łyżeczka cukru
1/4 łyżeczki soli.

 

Ryba jest dobra po ok. 3 dniach leżakowania w zalewie.

 

Kategoria: Ryby i owoce morza | Dodał: fiolka | Tagi: Ryba w zalewie octowej, ryba w occie do słoika
Wyświetleń: 791 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024