Przygotuj:
3 szkl. mąki
3 całe jajka
1 szkl. cukru
1 szkl.oleju
1 szkl.mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
Dodatkowo: owoce sezonowe, u mnie brzoskwinie,
1.Jajka ucieramy z cukrem, po chwili dodajemy olej, mleko oraz wymieszaną z proszkiem mąkę.
2.Całość ucieramy na gładką masę.
3.Owoce pokrojone na mniejsze kawałki (u mnie były to ćwiartki), układamy na cieście (pozostawiając niewielkie przerwy między kawałkami), lekko je dociskając.
4.Pieczemy 50 min w 180C.
Brzoskwinie obrać ze skórki. Aby skórka łatwo schodziła wystarczy naciąć brzoskwinie wzdłuż pestki (tak jakbyśmy chcieli je rozdzielać), następnie zalać wrzątkiem i poczekać 5 min. Po tym czasie owoce ostudzić pod zimną wodą, teraz skórka powinna zejść bez większych problemów.