Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym
Składniki
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym;
5 łodyg selera naciowego;
3-4 łyżki majonezu, lub jogurtu naturalnego
średnia cebula
sól i pieprz
Każdą łodygę selera kroimy wzdłuż na 3 paski.
Siekamy drobno i wrzucamy do miski.
Dodajemy pokrojoną cebulę.
Tuńczyka odsączamy i łączymy resztą.
Całość mieszamy z majonezem lub jogurtem, przyprawiamy.
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym;
5 łodyg selera naciowego;
3-4 łyżki majonezu, lub jogurtu naturalnego
średnia cebula
sól i pieprz
Każdą łodygę selera kroimy wzdłuż na 3 paski.
Siekamy drobno i wrzucamy do miski.
Dodajemy pokrojoną cebulę.
Tuńczyka odsączamy i łączymy resztą.
Całość mieszamy z majonezem lub jogurtem, przyprawiamy.