Niedziela, 2024-12-22, 10:15 AM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Przetwory i marynaty

Kalarepa w sosie śmietanowym
2014-08-27, 1:45 AM

 

       

 

  Kalarepa w sosie śmietanowym


 

Składniki:

4 kalarepy
300ml bulionu warzywnego
4 łyżki gęstej śmietany
Szczypta gałki muszkatołowej
4 łyżki masła
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
Sól, pieprz

Bulion zagotować, dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem gałką muszkatołową. Kalarepy obrać, pokroić na 3 mm plastry, które podsmażyć na maśle przez 2 minuty, osolić i opieprzyć. Zalać sosem śmietanowym, gotować 2 minuty na małym ogniu, pod koniec dodać bazylię, delikatnie wymieszać.
Gotowe.

 

Kategoria: Przetwory i marynaty | Dodał: fiolka
Wyświetleń: 779 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024