Czwartek, 2024-11-21, 3:03 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Dania z ryżu i kaszy

Gołąbek z blachy
2014-09-02, 5:03 PM


Gołąbek z blachy

 

 

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego,
  • kapusta, jedna nieduża
  • sos bolognese 1 słoik
  • pieprz, trochę
  • sól, kilka szczypt
  • ryż, dwa woreczki

Przygotowanie

Szatkujemy kapustę i parzymy ją jak na zwykłe gołąbki. Najlepiej zalać wrzątkiem i jeszcze nieco podgotować.

Farsz przygotowujemy w/g uznania, np.: surowe, zmielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, przyprawiamy w/g smaku (można nieco sosu bolognese dodać do samego farszu).

układamy warstwowo w blasze: kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta (dwie, lub trzy warstwy farszu, w zależności tego ile go "wyszło" oraz od gabarytów blachy). Na wierzchu nałożyć grubszą warstwę sosu i równomiernie rozprowadzić.

 

Wstawić do piekarnika na jakieś godzinkę i kwadrans - półtorej godziny.


 

 

Kategoria: Dania z ryżu i kaszy | Dodał: fiolka
Wyświetleń: 833 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 3
    Gości: 3
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024