Czwartek, 2024-11-21, 3:09 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Przepisy na zimę

Kalarepa pasteryzowana
2014-08-30, 9:24 PM
 

Kalarepa pasteryzowana

(Do słoików na zimę)


2 kg kalarepy,

1/2 łyżeczka sól,

1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego

2 szklanki woda

1 1/2 łyżki cukru

Przygotowanie

 

Młodą kalarepę umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu 5 minut.

Zblanszowaną kalarepę odsączyć na sicie, przelać zimną wodą, przełożyć do słoików.

Zagotować 2 szklanki wody z solą i kwaskiem, zalać kalarepkę i zamknąć słoiki.

Pasteryzować godzinę w temperaturze 90''C

 

Kategoria: Przepisy na zimę | Dodał: fiolka | Tagi: Do słoików na zimę, kalarepa, zaprawy na zimę
Wyświetleń: 2549 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 4
    Gości: 4
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024