Poniedziałek, 2019-12-09, 9:23 AM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Grzyby » Pozady i inne

Marynowane smażone kanie
2014-09-02, 3:23 PM

Marynowane smażone kanie

(wierzcie mi są rewelacyjne w smaku)

SKŁADNIKI: 

  • 15 kani
  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżeczki przyprawy do dań Kucharek
  • 1 szklanka oleju
  • bułka tarta do panierowania
  • marynata:
  • 1 szklanka octu 10%
  • 5 szklanek wody
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego

 

PRZYGOTOWANIE:

Jajka wymieszać z mlekiem i 1 łyżeczką przyprawy do dań, drugą łyżeczkę przyprawy wsypać do bułki tartej w której będziemy panierować kanie. Oczyszczone grzyby maczamy w jajku, a następnie w bułce tartej, smażymy je na rumiano z obu stron na oleju, większe kanie kroimy na ćwiartki i wkładamy do 3 litrowych słoi. Przygotowujemy marynatę w proporcji 1 szklanka octu 10%, 5 szklanek wody i wlewamy do garnka, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy 1 łyżeczką soli i 2 łyżeczkami cukru, dodajemy 5 ziarenek ziela angielskiego i 3 liście laurowe i zagotowujemy mieszankę, gotujemy jeszcze około 2 minuty. Wrzącą marynatą zalewamy kanie w słojach wraz z cebulą i zielem, nie wkładamy tylko liścia laurowego, dokładnie zakręcamy słoiki i odwracamy do góry dnem, niech tak stoją do ostygnięcia. Można je przechowywać w lodówce jak i w jakimś chłodnym miejscu.

 
Kategoria: Pozady i inne | Dodał: fiolka | Tagi: grzyby marynowane, sowy, przepis na kanie
Wyświetleń: 396 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Grzyby jadalne [2]
Grzyby nie jadalne [0]
Pozady i inne [8]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2019