Sobota, 2024-04-20, 2:54 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Artykuły » Przepisy kulinarne » Przepisy na Boże Narodzenie

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku



Składniki:

 

    5 szt filet z dowolnej ryby


  miruny może być też: mintaj, morszczuk, dorsz


    1 szt papryka konserwowa

    lub

    świeża czerwona, żółta i zielona

    1 szt grzyby marynowane

    5 szt ogórki konserwowe

    2 szt cebula

cebulę i ogórki,  grzyby, paprykę pokroić w słupki.


 panierka

    1 łyżeczka vegety

    1/2 szklanki woda

    3/4 szklanki mąka

    1 szt jajko


Rybę otoczyć w cieście i  smażyć na złoty kolor.


    sos

    2 łyżki przecier pomidorowy

    3 łyżki ketchup ostry

    1 szklanka woda

    1/4 szklanki olej

    5 łyżek ocet 10 %

    1/2 szklanki cukier

    PONADTO

    Sól

    pieprz

    olej do smażenia


Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu..


Usmażoną rybę przekładać  warstwami sosem i pokrojonymi warzywami.


Odstawić na 24 godziny do lodówki.


Smacznego...

 

Kategoria: Przepisy na Boże Narodzenie | Dodał: fiolka (2013-12-23)
Wyświetleń: 637 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Ciasta [2]
Przepisy na Boże Narodzenie [5]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2024