Poniedziałek, 2025-12-15, 10:45 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Przetwory i marynaty

Kalarepa w sosie śmietanowym
2014-08-27, 1:45 AM

 

       

 

  Kalarepa w sosie śmietanowym


 

Składniki:

4 kalarepy
300ml bulionu warzywnego
4 łyżki gęstej śmietany
Szczypta gałki muszkatołowej
4 łyżki masła
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
Sól, pieprz

Bulion zagotować, dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem gałką muszkatołową. Kalarepy obrać, pokroić na 3 mm plastry, które podsmażyć na maśle przez 2 minuty, osolić i opieprzyć. Zalać sosem śmietanowym, gotować 2 minuty na małym ogniu, pod koniec dodać bazylię, delikatnie wymieszać.
Gotowe.

 

Kategoria: Przetwory i marynaty | Dodał: fiolka
Wyświetleń: 830 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2] Potrawy z grilla [3]
Zupy [12] Ryby i owoce morza [4]
Naleśniki, omlety, tortille [8] Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3] Ciasta [22]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1] Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1] Potrawy mięsne [2]
Napoje [1] Sałatki i surówki [5]
Wielkanocne potrawy [0] Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 3
    Gości: 3
    Użytkowników: 0
    Poniedziałek, 2025-12-15, 10:45 PM                    
    Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
    Smak chwil