Wtorek, 2019-12-10, 7:40 AM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Przepisy Kulinaria » Ryby i owoce morza

Śledzie po węgiersku na każdą okazję
2015-12-19, 10:17 PM

 

 

 Śledzie po węgiersku na każdą okazję

 

ilość porcji: 6 

400 g filetów śledziowych typu matias w oleju

100 ml mleka

1 duża, obrana cebula

5 świeżych, średnich pieczarek, pokrojonych w kostkę

300 g papryki konserwowej, pokrojonej w kostkę

85 g przecieru pomidorowego

sól

pieprz

 

  1. Filety śledziowe wymoczyć w mleku przez 20 minut.
  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na złoty kolor, dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę.
  3. Całość dusić na małym ogniu 10 minut, następnie dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i pieprzem i całość dusić jeszcze przez 5 minut delikatnie mieszając.
  4. Śledzie odsączyć z mleka, pokroić w dużą kostkę i zalać przygotowanym sosem paprykowo - pieczarkowym.
  5. Odstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.

 

 

 

 

Kategoria: Ryby i owoce morza | Dodał: fiolka
Wyświetleń: 605 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Dania z ryżu i kaszy [2]
Potrawy z grilla [3]
Zupy [7]
Ryby i owoce morza [3]
Naleśniki, omlety, tortille [8]
Przetwory i marynaty [15]
Wigilijne potrawy (Boże Narodzenie) [3]
Ciasta [20]
Kluski, placki, pierogi, pyzy [1]
Przepisy na zimę [6]
Sosy i pasty [1]
Potrawy mięsne [2]
Napoje [1]
Sałatki i surówki [4]
Wielkanocne potrawy [0]
Potrawy z drobiu [3]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2019