Niedziela, 2019-12-15, 5:09 PM                    
Jesteś zalogowany jako Gość | Grupa "Goście"Witaj Gość | RS
Smak chwil
Główna » Pliki » Grzyby » Pozady i inne

Grzyby w occie
2014-08-29, 11:12 AM
 
Grzyby marynowane

Składniki:


… 1 kg grzybów (np.opieńki, gąski podgrzybki),

stosunek octu do wody 1: 3

po dwie sztuki cebuli

pół łyżeczki  soli

pieprz ziarnisty

ziele angielskie,

listki laurowe

płaska łyżeczka cukru

Przygotowanie:


1. Cebule pokroić w talarki. Grzyby oczyścić, umyć (nie myjcie ich za długo, bo za bardzo nasiąkną wodą). Jeżeli udało Wam się nazbierać grzybów, które prawie wcale nie są zabrudzone, po oczyszczeniu przełóżcie je po prostu na sito i zanurzcie we wrzątku, a potem włóżcie do rondla.

 

2. Całość zalać wodą, i gotować pod przykryciem 10-15 minut. Osączyć na sicie, przelać zimną wodą i nałożyć do słoików.

 

3. Ocet zagotować z wodą, płaskie łyżeczki soli i cukru.

Kilkoma ziarnami 5pieprzu i 2ziela angielskiego oraz 2 listkami laurowymi. Zalać tym grzyby, słoiki zamknąć i pasteryzować 20 minut.

 

Kategoria: Pozady i inne | Dodał: fiolka
Wyświetleń: 300 | Pobrań: 0 | Rating: 0.0/0
Liczba wszystkich komentarzy: 0
Imię *:
Email *:
Kod *:
| Główna |
| Rejestracja |
| Wejdź |
Menu witryny
Formularz logowania
Kategorie sekcji
Grzyby jadalne [2]
Grzyby nie jadalne [0]
Pozady i inne [8]
Wyszukiwanie
Mini-czat
Przyjaciele witryny
  • Załóż darmową stronę
  • Internetowy pulpit
  • Darmowe gry online
  • Szkolenia wideo
  • Wszystkie znaczniki HTML
  • Zestawy przeglądarek
  • Statystyki

    Ogółem online: 1
    Gości: 1
    Użytkowników: 0
    Copyright MyCorp
    © 2019